Välkommen till Vilseledaren!

Unika naturupplevelser och äventyr i riktig vildmark. Klicka dig in på guidade turer i menyn för att få se alla våra bokningsbara upplevelser. Du kan även klicka dig vidare via knappen under denna text!

Besök gärna vårt café Kaffestugan, precis brevid Vildmarksvägen i Stora Blåsjön. Här har vi också en butik med lokala produkter och friluftsutrustning.

Välkomna!

Frostviken, norra Jämtland

Sommar 2019

Under sommaren har vi flera spännande upplevelser:

Korallgrottan
1150:- (inkl. lunch och fika)

Bjurälvenvandring
850:- (inkl. lunch och fika)

Bäversafari i Bjurälven
750:- (inkl. kanot och fika)

Firning i Hällingsåfallet
750:-

Firning i Brakkåfallet
750:-

Kom ihåg att vi har barn-, ungdom- och studentrabatter på nästan alla våra priser.

Vi erbjuder även andra upplevelser och turer längs Vildmarksvägen

Många turer går att kombinera, så som Bäverspaning och Vandring Längs Bjurälven. Här kan du läsa mer om våra andra turer och boka just DIN tur.

Gå inte dit stigen leder dig. Gå istället där ingen stig finns, utan att lämna ett spår efter dig.

Vi visar dig Vildmarksvägen

Kattis Amundsson

Kattis Amundsson

Ägare & Guide

Kattis är biolog och fjälledare. Som uppvuxen i Frostviken har naturen alltid varit nära och att flytta tillbaka hit efter studierna kändes självklart. Till hennes stora glädje fick hon med sig August och nu driver de tillsammans guideföretaget Vilseledaren och erbjuder spännande upplevelser i unika naturmiljöer.

August Alvtegen

August Alvtegen

Ägare & Guide

August är biolog och fjälledare. Efter uppväxten i Nacka utanför Stockholm kände han suget efter nordligare breddgrader. Till hans stora glädje träffade han Kattis under biologistudierna i Umeå och hon tog med honom till Frostviken. Nu driver de tillsammans guideföretaget Vilseledaren och erbjuder spännande upplevelser i unika naturmiljöer.

Vi erbjuder dig

Unika naturupplevelser längs Vildmarksvägen

Vilseledaren är ett guideföretag som har sin bas i Frostvikens vackra vildmark. Vi arrangerar turer av olika slag med ett gemensamt mål – att ge dig en unik naturuppevelse.

Att vara en vilseledare handlar om att våga ta ett steg utanför stigen men ändå hitta rätt. Vi tar dig till platser få människor har upplevt. Från äventyr i underjorden till höga fjälltoppar, med en närhet till naturen och utan att lämna några spår efter oss.

Korallgrottan, Bjurälven eller andra äventyr

Sedan sommaren 2013 har vi anordnat guidade turer i Korallgrottan, och sedan dess har turerna bara blivit fler och bättre. Vilseledaren erbjuder guidade turer med olika inriktningar, vi har färdiga turpaket att välja mellan, men kan även skräddarsy en tur så att den passar just ert äventyr. Vill ni ha hjälp med turplanering eller förslag på turer – hör av er så hjälper vi gärna till. För dig som vill utforma ditt eget äventyr längs Vildmarksvägen är vi rätt företag att kontakta.

Ekoturismföreningen

Vilseledaren är medlem i Ekoturismföreningen och jobbar aktivt mot en certifiering av Naturens Bästa. Vi arbetar efter deras stadgar men också efter våra egna med ett mål att få fler människor att uppleva vår fantastiska natur men också förstå värdet av att också bevara den.

Lokalproducerad mat

För att ge en bra helhetsupplevelse är god mat av bra kvalitet är viktigt för oss på våra turer. Vi serverar lokalprodcerade produkter och råvaror av god kvalitet där vi strävar efter att allt ska vara ekologiskt.

Är du allergisk eller vill ha specialkost så ordnar vi självklart det. Frostviken har väldigt duktiga matproducenter och vi är stolta över att kunna erbjuda dessa hantverk på våra turer.

Nature Scandinavia

Vår senaste satsning Nature Scandinavia innebär att vi samlar alla guideturer och lämpliga boenden på en plats. Här är det tänkt att du ska kunna boka hela din vildmarkssemester! Vi har redan skapat ett par olika paket som man kan kika på. Om du är nyfiken kan du gå in på www.naturescandinavia.se!


Om Vildmarksvägen

Guidade turer runt Stekenjokk, mitt bland fjällen längs Vildmarksvägen.

Här finns vidsträckta fjällområden med mycket orörd natur – en spektakulär vildmark. En fjällmiljö som under alla årstider inbjuder till både äventyr och avkoppling i några av Sveriges mest spännande områden. Upplev unika naturupplevelser endast ett stenkast från Vildmarksvägen!

Korallgrottan, Bjurälven och Hällingsåfallet

Tre spektakulära platser som saknar motstycke i Sverige. Sveriges längsta grotta, Sveriges längsta undervattensgrotta och Sveriges längsta vattenfyllda kanjon finns här. Alla tre är unika besöksmål som var för sig motiverar en resa till Frostviken. Passa på att besöka alla tre när du ändå åker längs Vildmarksvägen!

Gäddede Turistbyrå – Vilhelmina Turistbyrå

Passa på att besöka Gäddede Turistinformation om du kommer hit söderifrån. Där kan du få veta allt om Frostviken och Vildmarksvägen och de platser som borde besökas under din vistelse. De har även en sevärd utställning om Frostvikens natur och historia, och du kan provkrypa i en av Korallgrottans gångar! Kommer du norrifrån hoppas vi inte att du missar Vilhelmina Turistinformation, även där finns det utmärkt information! Troligtvis hinner du inte göra allt, men många är av de som kommer hit återvänder år efter år och kanske blir du en av dem?

Vill du veta mer om Vildmarksvägen?

www.frostviksfjallen.se
www.stekenjokk.se
www.wildernessroad.eu

Kontakta oss

Vill du veta mer om oss och våra aktiviteter, tveka inte att kontakta oss. Besök oss gärna på vårt kontor, kafé och Upplevelsecenter på Kaffestugan bredvid ICA-butiken i Stora Blåsjön, precis brevid Vildmarksvägen.

Öppettider sommar 2019

21 juni-17 augusti
Tisdag-Lördag kl.11-17

Vilseledaren
Stora Blåsjön 250
833 99 Stora Blåsjön

info@vilseledaren.se
Tfn: +46 (0)76-145 48 91

Skicka mail till oss